Pro nakupující z jiného členského státu EU: vpravo nahoře změňte měnu na EUR.

Redukční ventily na potravinářské plyny

Lahvový redukční ventil nazýván také jako hodiny, snižuje tlak z plynové lahve na nastavenou dolní úroveň požadovanou spotřebičem, například výčepním zařízením a zároveň ji udržuje stálou a pouští v požadovaném tlaku plyn z lahve do spotřebiče. Lahvový redukční ventil je nutné použít vždy při připojení tlakové lahve s plynem pro potravinářské účely.

Nejprodávanější

1 položek celkem

Cena

28902891
128902891

Značky

Pro plyn

Vymazat filtry

Položek k zobrazení: 1
Redukční ventil pro Vzduch
2 890 Kč / ks

Redukční ventil pro Vzduch. Extra nejkvalitnější ✅ redukční ventil na trhu. Záruka spokojenosti a dlouhé životnosti!

0780626

Redukční ventil pro potravinářské účely a výčep nápojů

Nastavení výstupní tlaku z redukčního ventilu pro výčep nápoje je jeden z nejdůležitějších kroků pro správnou kvalitu čepovaného nápojem zejména tedy pivaSprávně nastavený tlak zajistí nejen komfortní načepování nápoje / piva ( rychlost a jednoduchost pro obsluhu ) ale zajistí i správnou kvalitu a chutnost samotného nápoje / piva pro spotřebitele. Neméně důležité, je použít i správný hnací plyn.

Jak vybrat hnací plyn pro výčep nápoje

 

Co způsobí špatně nastavený redukční ventil při čepování nápoje

Špatně nastavený tlak má za následek velmi sníženou kvalitu nápoje / piva na čepu. Nízký ani vysoký tlak není správně. V obou případech musíme nápoj / pivo čepovat na vícekrát, což je špatný způsob čepování a ztráta času. Opravdu to chce nastavit správně. Je to trošku vyšší dívčí ale na druhou stranu to jde jednoduše a moc času to nezabere. Chce to jen vědět, jak na to.

Nízký tlak při čepování nápoje / piva způsobí: ,,plivání" nápoje / piva  do sklenice při čepování, čímž nápoj / pivo vypění a ztrácí říz. Nápoj /  pivo pění až při výstupu z kohoutu čepu, nikoli v sudu. Dochází tak k domněnce, že když nápoj / pivo pění, tak máme vysoký tlak. Což je chybná úvaha. Máme nízký tlak.

Vysoký tlak při čepování nápoje / piva způsobí: nápoj / pivo je přesycené, přebytečný tlak zbytečně regulujeme reduktorem na kohoutu výčepu.

 

Jak, nebo spíš na kolik, nastavit správný tlak pro čepování

Správný tlak se skládá ze součtu tří veličinDélka a průměr potrubí, výškový rozdíl mezi sudem a výčepem a požadovaným nasycením nápoje / piva a teplotě nápoje / piva v sudu. Návod, jak nastavit redukční ventil pro výčep piva, najdeš u nás na blogu stejně jako návod, jak vůbec pracovat s redukčním ventilem správně. 

Jak nastavit a obsluhovat redukční ventil.

 

Výběr správného lahvového redukčního ventilu obnáší znát druh plyn a z něj vyplývající velikost šroubení redukčního ventilu pro připojení na plynovou lahev. Dále je nutné znát vstupní tlak ( z lahve do redukčního ventilu - pod jakým tlakem je plyn v lahvi stlačen ) a i požadovaný výstupní tlak ( jaký tlak spotřebiče potřebuje pro svůj provoz ) z redukčního ventilu. U některých aplikacích záleží i na požadovaném průtoku plynu redukčním ventilem, aby toho byl vůbec schopen a plyn takzvaně nezamrzal. Mrkni třeba do blogu o sváření a svařování, kde najdeš nejen tyto informace ale právě třeba i článek o tlakových lahvích s plyny.